Voorleesexpress

by admin on May 12, 2010

BOOG Ontwerp & Advies heeft met succes subsidie aangevraagd voor de Voorleesexpress Delft. In samenwerking met DOK is een aanvraag opgesteld en ingediend bij onder andere Fonds1818 en het Oranjefonds.

De Voorleesexpress is een project waarbij kinderen wekelijks thuis opgezocht worden om hun taalontwikkeling te stimuleren door middel van voorlezen en een verrijking van het literaire klimaat in huis. De Voorleesexpress is bedoeld voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar met een taalachterstand die onder andere is ontstaan doordat zij Nederlands als tweede taal gebruiken.

De VoorleesExpress is in 2006 begonnen in Utrecht. In 2008 is het project begonnen aan een landelijke uitbreiding. Inmiddels loopt het project ook in Amsterdam, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Rotterdam en Delft.

www.voorleesexpress.nl

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: