Stripdagen Haarlem

by admin on June 13, 2010

Op 4 juni was de Creatieve Marktplaats tijdens de Stripdagen Haarlem. Dit evenement werd georganiseerd door BOOG Ontwerp & Advies i.s.m. Stichting Beeldverhaal Nederland en Victor Engbers. Tijdens de Creatieve Marktplaats werden de resultaten gepresenteerd van New Frontier 2010. Dit is een project waarbij Nederlandse striptekenaars als creatieve ondernemers, in samenwerking met ICT-ers uit Oost-Europa producten ontwikkelden waar hun werk op een moderne, digitale wijze wordt gepresenteerd. Maaike Hartjes, Wilma de Bock, Roel Venderbosch en Aleks Deurloo (Lamelos) ging met deskundige begeleiding van Nederlandse ‘outsourcing’ deskundigen aan de slag. Roel Venderbosch heeft met  zijn werk goed gescoord in de landelijke media. Zijn ‘Polca machine‘, waarmee je je eigen online POLitieke CArtoons kunt genereren en verspreiden in je netwerk, werd door NRC Next gebruikt om eigen cartoons te maken die breed werden uitgemeten op de voorpagina van NRC Next en een daarop volgende spread in de krant van 3 juni 2010.

Met de Creatieve Marktplaats wilde Stichting Beeldverhaal de aandacht vestigen op de kansen die er zijn voor tekenaars en eventuele opdrachtgevers. De resultaten zijn hier te vinden:

Creatief ondernemerschap (Stichting Beeldverhaal)
KNN – Kitty’s News Network (Wilma de Bock)
Maaike Hartjes
Aleks Deurloo – Kaasheld (i.s.m. Dedicon) – werkt alleen via Windows

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: